Kommer snart: 2014 års bästa upplevelser inom FILM och MUSIK

Bästa-Film---Filmarbete---Album-2014

– Best Movies 2014 – from S.Thomas on Vimeo.

Jag är i sluttampen av arbetet att sammanställa min resumé av det jag sett och hört från året som passerat. Jag kommer summera 2014 års bästa filmer, bästa insatser inom film samt bästa musikalbum och även om jag har ett par filmer och knappt en handfull album kvar att uppleva tror jag att summeringarna ska se dagens ljus ganska snart.

Turist_1

Givetvis kommer jag uppdatera listorna även kommande år då jag lär se fler filmer och höra ett och annat till album som förtjänar sina platser på 2014 års ”bästalistor”, men den här gången spottar jag ut listorna redan nu istället för att vänta in alla filmer av intresse, då jag faktiskt tycker mig ha sett det mesta som kan intressera och hört rätt mycket musik (även om jag bränt av en mängd av musiken bara runt Jul).

Min avbrutna mastodontlista över 2013 års bästa filmer ska också kastas ut ganska snart förhoppningsvis, då den stannade av efter hälften denna tid förra året trots att jag redan sammanställt den med texter och allt.

Guardians-of-the-Galaxy-Rocket-Raccoon-2-Wallpaper

Sammanfattningsvis har jag som mål att göra 2015 till just ett ”listornas år”, då jag börjat fila på en hel bunt enklare listor för att i korta ordalag presentera hur jag rankar mina favoritregissörer, skådespelare och filmfavoriter även från tidigare år. Andra filmspanarbloggare har flitigt publicerat topplistor för alla möjliga år från filmhistorien och kanske börjar även jag med det detta år.

Förhoppningen är i stora, grovt skissade drag nå ut med tips på bra filmupplevelser utan att dra långa haranger som otydliggör mitt tyckande och tipsande mängdmässigt. Principen ”tyck först, förklara sedan” skulle kunna bli något slags ledord, eller det mer uppmuntrande ”många listor korta”. Även om jag gillar att gräva ned mig i enskilda filmers detaljer vill jag slå ett slag för att presentera film i plural detta år.

the-editor (1)

Fast viktigast med år 2015 i bloggväg för mig är att fortsätta tåga på med min Twin Peaks-bevakning samt upplysa om utmanande film som förtjänar större uppmärksamhet. I mitt eget oregelbundna tempo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s