Jag är utvald att bevaka Stockholm Filmfestival 2013!

SthlmFilmFestival1

Jag har inte hunnit bo i Stockholm ens två månader, men Except Fear har redan blivit utvald som en av 10 bloggar att få bevaka Stockholm Filmfestival 2013, som drar igång 6 november!

sthlmfilmfest_bloggteam

Det känns som en utmärkt morot att efter att ha hållit uppe tempot lite extra på bloggen under oktober, genom halloween-temat, få fortsätta skriva vidare i andra andningen genom alla filmfestivalupplevelser jag får vara med om i novemberkitteln. Jättekul med ytterligare ett delmål att få klara av i mitt filmskrivande detta år!

Jag har redan tidigare besökt Stockholm Filmfestival som turistande dalmas tre år tidigare (2008, 2009, 2012) och trots alla pengar som gått åt till resa, boende, mat och alla otaliga filmer så har få saker varit mer värda att lägga pengarna på än just dessa festivalbesök.

Nu bor jag i samma stad och slipper känna mig som en turist, vilket också gör att jag kommer kunna skriva betydligt mer om filmerna jag ser än tidigare gånger.

Nog för att jag ägnat vissa filmer jag sett på festivalen lite mer utrymme än andra dock. Förra årets invigningsfilm Call Girl av favoriten Mikael Marcimain var min personliga höjdpunkt redan på förhand och i takt med att den gav eko i mediesverige blev det en ganska passionerad följetong även på min blogg.

Jag hoppas verkligen att fler filmer detta år kan få mig precis lika engagerad och jag ser spänt fram emot att se hela filmutbudet när det släpps och kryssa mig igenom stockholmsbiograferna i sökandet efter riktigt bra men viktigast av allt – riktigt intressanta, nya filmer.

Vill du läsa om mig och dom andra nio i bloggteamet som bevakar festivalen officiellt i år så hittar du dom här! Bland annat två ytterligare filmspanare finns med i leken…

SthlmFilmFestival3

8 reaktioner till “Jag är utvald att bevaka Stockholm Filmfestival 2013!”

 1. Hej Jimmy. Fick inte chansen att hälsa på dej igår på mötet/visningen på Park, så jag säger hej via bloggen här! Jag är också dalmänniska i exil, från en by utanför Falun. Vart är du ifrån? Har gått på festivalen sen jag flyttade hit typ, 2008, ofta ensam eller med enstaka vänner då de flesta jag hänger med är ”filmfestival wannabes”, dvs de snackar mycket men går inte på så mkt film… 😉 Well, ska bli kul det här och det ska bli roligt att följa din blogg.
  // iaburman

  1. Ja, hej! Jasså?! Kul med fler dalfolk! Dom jag kommit i kontakt med här tidigare har mest jobbat i Carlings-butiker. 😀 Jag kommer från Borlänge, så det var ju inte så långt ifrån där du kommer ifrån heller då ju… Kul som sagt!

   Jag har bara gått ensam på festivalen tidigare gånger just eftersom jag jämt åkt upp ensam och det av olika anledningar alltid råkat sammanfalla bra med pauser och sånt i studerande dom åren. Det här med att gå ensam på bio är verkligen något suspekt i mer hälsosamma biobesökares ögon har jag märkt. 🙂

   Själv känner jag många som snackar mycket men väldigt få som snackar film, så bloggandet fyller verkligen det tomrummet. Jag ska definitivt försöka hålla koll på din blogg (och även några andras) också för det är alltid roligt att se vad olika man kan tycka!

   1. Ensam på festival är skönt! Även om det är roligt att gå med enstaka, filmintresserade vänner också. Tror många går själva på just filmfestivalen, så det känns inte som att folk DÄR tycker man är alltför suspekt – men när man säger till andra att man går själv tittar de konstigt på en… Borlänge minsann, ja men då känner vi säkert lite gemensamt folk. Jag har även jobbat i Borlänge, under Peace & Love-festivalen, på Dala-Demokraten som nöjesredaktör… Gick även på P&L Filmfestival första året, 2012. Hann inte se så många filmer då jag jobbade men tyckte programmet var starkt och hade integritet. Hoppas det fortsätter så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s