Att förstå, eller inte förstå… Är det frågan?

En yngre David Lynch – regissören till filmer som Blue Velvet, Eraserhead, Wild at Heart och Mulholland Drive, säger allt som egentligen behöver sägas om varför hans filmer innehåller det dom innehåller.

Ändå är det inte tillräckligt för personer som nedvärderar det de inte förstår, istället för att intressera sig för det.

Allt som allt är intervjun ovanför en fin presentation av vem David Lynch är – och kanske ännu mer, inte är.

Valerie (interviewer): ”Do you think you’re a genius, or a very sick person?”
David Lynch: ”Well… Valerie… I don’t know.”

3 reaktioner till “Att förstå, eller inte förstå… Är det frågan?”

  1. Haha, en underbar intervju med en underbar man. Jag tycker att det är roligt att försöka förstå och pussla ihop. Sedan tycker jag kanske inte att man behöver förstå precis allt. Hans filmer är som drömmar och i drömmar förstår man inte allt. En mästare på att para ihop bilder med musik. Samarbetet mellan honom och Angelo Badalamenti är en av de bästa i filmhistorien.

    1. Håller med helt. Kan man köpa drömmar och fascineras av dem trots alla frågor de ger så kan en film göra likadant – så länge man kan göra sig tjänsten att öppna sig för den bedömningen.

      Och lika mycket som jag saknar David Lynch i filmmediet så saknar jag Angelo Badalamentis samarbete med honom och mer uppmärksammade arbeten av Badalamenti över huvud taget. Näst efter Ennio Morricone är han min favoritkompositör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s