”It had been a wonderful evening and what I needed now, to give it the perfect ending, was a little of the Ludwig Van.”

Fick en förstapressad originalutgåva av det fantastiska soundtracket till A Clockwork Orange på vinyl av farsan. Roligt och tillräckligt snyggt omslag för att rama in och pryda en vägg med, till och med.

Går ju inte att undvika att börja nynna på ”Singin in the rain” och samtidigt få en bitterljuv känsla i magen av lika delar obehag som av suverän filmkonst, när jag ser det där omslaget. Ett av filmhistoriens mest finurliga låtval.

Det sägs ju att Malcolm McDowell spontant började nynna på melodin under de första tagningarna, varpå Stanley Kubrick insåg det perfekta att massakera den ultimata feelgood-dängan i en så pass otäck scen och därför filmade scenen med endast det låtvalet och sedan satsade alla kort på att få rättigheterna till att använda musikallåten till sin film.

Hade han misslyckats så hade den komplicerade scenen blivit tvungen att omfilmas och antagligen sett helt annorlunda ut. Istället blev det filmhistoria.

3 reaktioner till “”It had been a wonderful evening and what I needed now, to give it the perfect ending, was a little of the Ludwig Van.””

    1. Ja, tack för pushen. Har väl tagit en satans lång semester från allt vad internet heter, men ska putta igång bloggen igen så det tar sig. Håll ögonen öppna den här månaden så ska det vara fart här igen med mer konstant aktivitet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s