Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Genre: Slasher
Regi: Steve Miner
Manus: Robert Zappia, Matt Greenberg
Skådespelare: Jamie Lee Curtis, Josh Hartnett, Michelle Williams, Janet Leigh, Joseph Gordon-Lewitt
Längd: 86 min

Michael Myers återupplivades för ytterligare en uppföljare, efter att Scream-filmerna hade gjort slashers inne bland ungdomarna igen. Resultatet är en film som följer precis alla regler som en fantasilös skräckfilm kan följa. Det är samma saker all over again och festande ungdomar som är för upptagna att kladda på varandra för att märka att en seriemördare smyger runt knutarna och planerar att mörda dem alla, igen och igen och igen. Filmen undviker att falla totalt pladask tack vare att det faktiskt är Michael Myers det handlar om.

Dessutom är Jamie Lee Curtis helt hemma i sin roll och agerar bra när hon får styra och ställa, vilket räddar filmen ytterligare. Brokeback’s Michelle Williams är också med och gör i princip samma college-roll som i Dawson’s Creek (som hon just hade slagit igenom med då). Filmen innehar en del kända namn – varav flera i tidiga roller, som Josh Hartnett och Inception-aktuelle Joseph Gordon-Lewitt. Smått legendariske mamman till Jamie Lee Curtis – Psycho-ikonen Janet Leigh, gör också ett roligt inhopp i filmen.

Helhetsintrycket är ändå en film som då och då är underhållande men inte särskilt oförutsägbar, även om jag hoppade till en och annan gång när jag såg den på hemmabiosystemet med högt ljud. Men om du ska se en Halloween-film, så se då 1:an och 2:an eller Rob Zombies remake, för de är alla bra mycket bättre.


3/10

10 reaktioner till “Halloween H20: 20 Years Later (1998)”

 1. Håller med om allt, förutom att ingenting kan bli sämre än Zombies Halloween (förutom hans egen uppföljare då kanske) ;D. Nej, H20 är en besvikelse. Jamie Lee Curtis är fenomenal. Och det är kul att Nancy Stephens får vara med igen. Men annars… jag har ju redan spytt galla över Steve Miner i tidigare kommentarer och ska inte upprepa mig nu. Jag såg Halloween I, II och H20 nyligen med en vän och under sistnämnda film körde jag ett live kommentatorspår… det var inte nådigt kan jag säga!

 2. Får ta och se Zombies remake snart känner jag. Men drar mig ändå lite för det.

  Det bästa/enda bra med H20 är rollistan, även om den som film fungerar 100 gånger bättre än efterföljande Halloween R.

  1. Den är verkligen fruktansvärd. Jag ångrar lite att jag inte sparade inlägget jag skrev i min gamla blogg om Zombies version. Tror det är nåt av det roligaste jag skrivit, var så otroligt laddad av ilska och sarkasm… Den är verkligen en filmisk katastrof, saknar dramaturgi helt och hållet och skådespeleriet och logiken är… icke existerande… ;D

   1. Haha. Låter ju inte så bra nej. Nu blev jag förvisso nästan ännu mer sugen på att se den. Se hur pass dålig den egentligen kan vara. 🙂

   2. Om H20 verkar vi alla vara överens, men jag ser att jag har en del emot mig vad gäller Rob Zombies remake. 🙂

    Jag tar dock diskussionen om den filmen så fort recensionen dyker upp här (vilket den gör inom någon dag)…

 3. Förbered dig redan nu för vad som kommer bli en mycket bitter kommentar från min sida när den dagen kommer ;D, om jag nu ens kan sansa mig tillräckligt för att uttrycka mig. Nej men jag ska faktiskt själv se Zombies Halloween II nångång i framtiden. Jag vill kunna gnälla med gott samvete…

  1. Jag såg Rob Zombies Halloween II förra året, med väldigt dålig kvalitet, men ändå. Jag gillade den inte alls och det var sorgligt att se hur Zombie verkade ha haft en ovilja att göra en uppföljare, för att sedan insett att han behöver pengarna, för att sedan inse att han kan göra i princip vad som helst bara filmen heter ”Halloween”, för att sedan tröttna på projektet, för att sedan… ja, det var en velig film.

   Men jag ska se om den med nya ögon nu och kommer nog uppskatta vissa saker lite mer då. Men Halloween 2 är en film som inte borde finnas i Zombies filmografi och det tycker han nog själv också. Jag har hört att han använder filmens kommentarspår till att kasta skit över vad han gjort och berätta hur trött han var när han gjorde den och den scenen, typ. 😀

 4. Den här var väl sådär, minst sagt. Däremot blev jag också rätt förtjust i Zombies Halloween, tyckte den funkade. Visste inte ens om att han också gjort en uppföljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s