Ingen halloween utan Creepshow

Det finns få filmer som fångar halloween-känslan bättre än Stephen Kings och George A. Romeros samarbete, Creepshow (1982). Det är en hyllning till de billiga serietidningsskildringarna och filmerna som de båda herrarna väzte upp med (Tales from the Crypt bl.a) och blandar färgglad skräck och komedi på de mest besynnerliga sätt. Filmen består av fem mindre berättelser som vävs ihop av en tecknad story om Billy, som tas hårt åt av farsan när han inte får läsa sina favoritskräckserier – men själklart smygläser han dem ändå (och vi får ta del av dem).

Filmen bjuder på många kända namn som råkar ut för det mesta. Hal Holbrook, Adrienne Barbeau, Leslie Nielsen, Ted Danson, E. G. Marshall, Viveca Lindfors och Ed Harris är några som låter sig torteras, begravas, dödas, insektsterroriseras m.m. Stephen King himself spelar dessutom huvudrollen i en av berättelserna, där han råkar ta på en rymdsten som ger honom ”gröna fingrar, om jag säger så. Det är dessutom den bästa historien enligt mitt tycke och Stephen King vet verkligen hur man spelar över. Musiken av John Harrison (Day of the Dead) är klassiskt stämningfull med sina piano- och synthklinkningar. Eli Roth (Cabin Fever, Hostel) använde till och med ett stycke av musiken till sin faketrailer Thanksgiving (2007). Igår fick jag hem soundtracket på posten och det kan definitivt rekommenderas!

En av Creepshows höjdpunkter är dock Ed Harris sensuella (ehrrm) diskodansnummer. Här är dansen och hela discodängan som han dansar till. Se/lyssna och njut!

Annonser

2 reaktioner till “Ingen halloween utan Creepshow”

  1. Tack för din kommentar på min blogg! Alltid trevligt när någon inte bara läser utan tar sig tid att skriva en rad eller två! 😉

    Hoppas många fler nu tar och ser Remember Me för det förtjänar den verkligen!

    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s